Filosofia

Corriols és un projecte que neix de la il·lusió de crear un espai de convivència i aprenentatge on els infants siguin acompanyats amb una mirada amorosa i respectuosa. Volem crear un entorn càlid, de confiança i seguretat on els infants puguin desenvolupar-se seguint la seva curiositat innata i les seves motivacions, donant espai a l’autonomia i l’autoregulació com a motor en el seu camí.

 

Creiem en la importància de reconèixer i dignificar cada etapa que viuen els infants, d’apropar-nos al que són per conèixer les seves necessitats reals, entenent el moment evolutiu en què es troben per poder-los escoltar, comprendre i acompanyar.

El cos és el gran aliat dels nens, per on s’expressen, per on descobreixen el món i als altres, per on s’emocionen. Partint d’aquí volem construir un espai de manipulació, acció i experimentació on ells i elles són els protagonistes.

 

L’adult observa, pensa i prepara els materials en funció del que els infants necessiten. Creant espais on ells i elles puguin gaudir de manera relaxada, que els permetin anar fent descobertes, conquerint nous horitzons i ampliant la seva mirada. Espais de relació on sentin la presència propera de l’adult que l’acompanya en aquest camí, donant llibertat perquè puguin ser i expressar-se tal com són, i alhora, creant uns límits que els donin seguretat i ens ajudin a respectar-nos els uns als altres.

Corriols és un espai on la natura ens ajuda a connectar amb la vida. Un lloc on s’observa allò que passa i s’acompanya amb la paraula, els ulls i els gestos, reconeixent l’infant, acompanyant les seves emocions, deixant que pugui viure i expressar-se, que pugui afrontar els seus conflictes i frustracions des d’un entorn d’estima i respecte.

 

Sentim que tot això no pot passar sense cuidar les relacions que es van teixint entre totes les persones que formen part de la comunitat que volem crear. Corriols és un espai pels infants, però les famílies són una part essencial del projecte. Volem que hi participeu, construint vincles per poder créixer junts.